Ansträngande runda

KlubbskaftPuh, det var en jobbig runda kan jag säga! Alla ni som tror att golf inte är bra motion, tänk om!! För mig var detta i alla fall ett rejält träningspass och jag känner att hela kroppen verkligen har fått arbeta. Det var väl egentligen det enda positiva med dagens golfrunda också… För mig gick det verkligen inget vidare alls och jag börjar verkligen bli nervös inför den där golfrundan vi ska göra tillsammans med våra goda vänner. Jag vill ju inte skämma ut mig!

Men youtube har återigen fått mig på lite bättre humör. Jag gick in och kollade på roliga golfklipp och såg ett par där till och med proffsen misslyckas kapitalt, så nu känns det lite bättre igen även om jag är besviken och hade hoppats på en bättre runda än det blev.

Vi kanske ska kapa av några av mina klubbor på längden för att de ska bli mer anpassade till min längd och spelstil. Inget är bestämt än, men det kan vara en del av problemet säger min man. Jag är ju rätt kort så det låter rätt logiskt att klubborna kan vara för långa för mig. Men det känns lite skrämmande, man kan ju inte ångra sig när de väl är kapade om man upptäcker att det blev sämre.

Har någon av er kapat klubbor och ångrat er efteråt? Vet ni någon i Stockholmstrakten man kan ta hjälp av för att anpassa längden på klubborna man redan har utan att man köper nya klubbor av personen/företaget i fråga?

Proffsen har tydligen väldigt individuellt anpassade klubbor har jag lärt mig. Det är ju också rätt logiskt om man tänker efter. Det är ju deras yrke och stora intresse, så att de har specialanpassad utrustning är ju inte så konstigt. Det är inte bara klubbornas längd som kan vara specialanpassad, vinkeln på själva slagytan med mera kan också vara individuellt utprovad.

Min man är tydligen väldigt intresserad av att köpa sig en uppsättning klubbor som är specialtillverkade för just honom. Custom Fitted heter det visst på golfspråk. Jag har inte ens vågat fråga vad en sådan klubba skulle kosta och ännu mindre vad ett helt set kan gå loss på! Förhoppningsvis så glömmer han bort det hela och fortsätter vara nöjd med sina nuvarande klubbor så att vi kan lägga pengarna på en golfresa istället :) Det är tur att han inte är så nyfiken på vad jag bloggar om så han lär förhoppningsvis inte läsa detta!

Jag har också lärt mig att man kan byta grepp på sina klubbor om det behövs. Om vi ska kapa mina klubbor kommer vi behöva byta grepp så då ska jag få lära mig hur man gör. Det vore kul att kunna tycker jag! Har tjuvkikat lite på instruktionsvideos på youtube och det ser ju inte så fasligt svårt ut, men det är säkert pilligare när man ska göra det själv.

Har också lärt mig att man kan byta skaft på sina klubbor! Det visste jag inte alls, utan trodde klubban var helförstörd om skaftet blev tillknölat eller gick av. Men det är ju också bra att veta att det går. Dock kan ju skaften vara rätt dyra så det kanske inte alltid lönar sig att bara byta skaftet om själva slagytan också börjar bli sliten.