Begagnade klubbor och grönt kort

grönt kort och nya klubborNu var det ett tag sen sist jag skrev och det har hänt en hel del sen förra blogginlägget! Jag har tagit grönt kort och fått tag i ett bra begagnat set med klubbor. Köpte en ny golfbag också, hittade en bag jag blev förtjust i så jag slog till.

Det blev en lila bag från Alphard med tillhörande vagn. Tänkte det kunde vara bra med vagn ifall man någon gång inte orkar bära bagen, till exempel om man spelar när det är extremt varmt. Den verkar dessutom väldigt smidig och lätt att fälla ihop så att man får plats med fler saker i bakluckan. Jag hoppas bagen kommer bli bra och att jag kommer vara nöjd med den länge.

Nu vill jag ha tag i lila golfbollar också! Det vore kul att spela med tycker jag. Men först ska jag nog fokusera på vilka skor jag ska köpa. Självklart är det ju lila eller rosa skor som lockar även där, men samtidigt så känns det som att jag kanske borde välja något mer neutralt. Det kanske ser fånigt ut med en snart 50 årig kvinna med rosa golftopp, lila golfbag och lila golfskor!

Mina favoritskor till utseendet är Nike Lunar Empress i rosa/lila. Men jag tror det kommer bli ett par från Asics av modell Lady Gel Thea eller något liknande. Vill ha de i vitt. Tyckte de var snygga och bekväma och så utmärker de sig inte så mycket heller som ett par färgglada skor.

Snart är jag i alla fall en fullt utrustad nybörjare och redo att börja sänka mitt handicap! Oj vad jag kommer bli besviken om jag inte lyckas få ner mitt handicap på en gång..

Hur har det varit för er? Gick det fort i början att komma ner i handicap eller gick det segt?

En sak jag inte visste om handicap, det är att man kan få bättre än 0. Då får man ett handicap med ett plustecken framför. En spelare som har riktigt bra handicap är proffset Bubba Watson som har +7,7 i handicap.

Snart ska jag gå min första runda tillsammans med ett annat par. Känns lite som att vi ska gå på parmiddag fastän det är golf vi ska spela. Men jag tror det kommer bli roligt, i alla fall så länge det inte går alltför dåligt för mig och jag kan hålla humöret uppe!.

När jag läste att golf kommer bli en OS-sport så blev jag nyfiken på vilka spelare som kommer få tävla för Sverige. Enligt SOK så blir det Henrik Stenson och Anna Nordqvist. Jag kan tänka mig att detta kommer bli ett stort samtalsämne ute på golfbanorna och i klubbhusen under sommaren! Golf har tydligen inte varit med i OS sen 1904, men i sommar är det alltså dags igen. Tycker det ska bli jättekul och spännande att följa!

Via vinstraden så hittade jag till ett spelbolag, Ladbrokes, och de hade en massa odds inför OS, dock hade de inte lagt upp några odds för golftävlingarna än. Just nu kunde man bland annat betta på vilka som vinner dambasketen och herrarnas handbollsturnering. Sverige var inte guldfavorit att vinna OS-guldet i herrarnas handboll i varje fall, tror det var Frankrike som hade lägst odds.

Du hittar mer info om olika spelbolag och om betting hos Vinstraden om du är intresserad i ämnet!