Det blir grönt kort!

jag ska ta grönt kortNu har jag och maken varit ute på korthålsbanan igen och spelat lite för att se om jag har ett intresse att bygga vidare på, och visst finns det nog lite intresse i alla fall. Jag kanske är lite mer tävlingsmänniska än jag visste själv! Så golf kanske inte är helt dumt ändå. Synd bara att min man är så pass mycket bättre än mig så jag har väl ingen chans att få bättre handicap än honom på bra många år om det inte av någon osannolik anledning visar sig att jag är en riktig naturbegåvning när vi väl kommit igång med spelandet.

Har i alla fall bestämt mig för att ta grönt kort och har anmält mig till en kurs. Så nu är det lite tomt i plånboken och tommare lär det bli när vi ska börja köpa egna klubbar till mig. Tur vi har ett sparkonto för lite nöjesutgifter. Nu måste vi nog öppna ett sparkonto för golfen och budgetera för resor och utflykter!

Efter senaste golfrundan så tog vi en biltur och hittade ett mysigt café någonstans i glesbygden. De hade supergoda smörgåsar och underbart kaffe till efterrätten. Jag gillar verkligen det här golflivet :)

Jag är ju svag för god mat och kul utflykter där man får se nya saker och än så länge har nog alla turer till golfbanan erbjudit båda delarna.

När jag har tagit grönt kort ska vi åka neråt i landet och hälsa på några släktingar som också spelar golf. Vi ska gå en runda tillsammans och så ska vi turista lite och ha det skönt ett par dagar har vi bestämt. Det ser jag verkligen fram emot, nu gäller det bara att vädret blir fint också, annars blir det nog ingen kul banrunda. Kan man ens spela golf i regn förresten? Ja säger min man nu när jag frågar. Men alla banor har tydligen inte öppet vid regn så det är bäst att kolla med banan innan man åker dit ifall man är osäker.

Jag kommer nog inte vilja spela i regn hur som helst.

En sak jag tycker är rätt fascinerande, det är gräsmattorna. Jag gillar ju att titta på fotboll och de gräsmattorna är ju också enormt utsatta och då och då ser man att de slitits ner totalt. Undrar om det blir så på golfbanorna ibland eller om de alltid ser lika perfekta ut?

I sommar så är det ju fotbolls-EM i Frankrike, något jag ser fram emot väldigt mycket och jag hade absolut kunnat tänka mig en kombinerad fotbolls- och golfresa i sommar! Tyvärr är maken inte det minsta road av fotboll så jag får bänka mig ensam framför tv:n och heja på de blågula. Dessutom är nog biljettförsäljningen stängd för länge sen så det är nog inte ens en idé värd att tänka på. Men inför kommande fotbollsevenemang ska jag försöka övertala mannen att vi kan åka på en liten golf- och fotbollsresa!

Första matchen i EM ska förresten Sverige spela i Paris mot Irland enligt detta schema. Tänk om man hade varit på plats i denna fantastiska stad och sett matchen live! I närheten av Paris ska en superbra golfbana ligga som heter Golf de Chantilly. Den hade nog varit kul för maken att spela på. Personligen så är jag långt ifrån tillräckligt bra för att kunna märka någon större skillnad på banorna. Jag lär också behöva utöka min golfgarderob om jag ens ska få komma ut på banan eftersom de är väldigt strikta med klädseln på banan. Att fördriva tiden med mobilen är inte heller att tänka på när man är på banan, den är nämligen bannlyst överallt utom på parkeringen om jag förstår informationen på deras webbsida korrekt.