Grönt kort – ska jag eller ska jag inte?

Vildvuxet gräsJust nu sitter jag och grubblar på om jag ska ta grönt kort eller inte. Säsongen närmar sig ju och det vore ju skönt att kunna få spela på vilka banor man vill, men å andra sidan, att ta grönt kort verkar en aning krångligare än vad jag hade föreställt mig. Man kan ju nästan tro att det är något slags körkort man ska ta!

Dels ska man klara av någon typ av teoriprov och dessutom måste man klara av ett praktiskt test. Jag tror man ska få 18 poäng på en niohålsbana för att bli godkänd i det praktiska testet, alternativt få mellan 14-17 poäng under två rundor. Helt billigt är det verkligen inte heller om man ska gå alla kurser. Samtidigt är det rätt tidskrävande. Som tur är har jag ju en bra lärare i maken så jag behöver kanske inte ta de allra mest avancerade kurserna utan det räcker om vi övar lite själva först och sen tar jag en grundutbildning för att få grönt kort. Såg någon kurs som skulle ta 10 timmar! Det tyckte jag kändes lite väl häftigt. De hade också en kurs på fem timmar och det lät mer rimligt.

Men om jag ska satsa på golfen borde jag nog ta grönt kort. Det blir roligare så också för min man som då fritt kan välja vilka banor vi ska spela på. Ja, det tål att tänkas på helt enkelt. Grönt kort underlättar säkert också om vi åker på någon golfresa någon gång. Dessutom blir det säkert mer spännande för mig att spela med grönt kort eftersom jag då kan börja sänka mitt handicap, vilket blir en intressant utmaning.

Jag får ta och rådfråga maken om saken helt enkelt. Det känns ju också som att det är nu man ska skaffa grönt kort och inte i slutet av säsongen så det börjar nog bli lite bråttom. Vi får väl ge oss ut på banan någon dag igen och se om jag fortfarande är intresserad innan jag tar det slutgiltiga beslutet.

Har skrivit en sådan där klassisk plus- och minuslista med för och nackdelar med att satsa fullt ut på golfen. Lite löjligt kanske i min ålder men här kommer den i alla fall!

Minus:

Dyrt!! Avgifter, klubbor, kurs för grönt kort med mera
Tålamodsprövande, passar det mitt heta temperament?
Tänk om det blir långtråkigt efter ett tag och jag tröttnar?
Tidskrävande, det tar tid att gå en runda

Plus:

Kul att göra något tillsammans med min man
Bra för kroppen med motion
Alla golfrestauranger med god mat
Ofta fin natur
Man får se mycket om man åker till olika banor och spelar eller åker på golfresor utomlands.
Kanske kan mitt tålamod utvecklas positivt.

Japp, sådär ser mina listor ut och jag har inte blivit mycket klokare av att göra dem. Kanske att det väger över lite på plussidan faktiskt.

Jaja, dags att laga lite mat och sen slå på tv:n för lite avkoppling. Om du orkar fortsätta läsa bloggen så lär du få veta vad jag tillslut bestämde mig för!