Nytt år – ny säsong

såhär bra väder vill jag ha i helgen när vi ska spela golfSå var det dags igen. Ett nytt år och en ny golfsäsong.

Jag berättade ju aldrig hur den förra slutade. Kanske för att den inte slutade så bra. Jag fick en skada i knäet och la klubborna på hyllan kort efter mitt senaste inlägg här på bloggen. Men nu är det alltså dags igen. I helgen åker jag och maken till Skåne för en långhelg med golf.

Undrar hur det kommer gå. Jag hann ju knappt komma igång förra året innan jag skadade mig, så jag är ju fortfarande väldigt mycket nybörjare. Får hoppas att någon kunskap sitter kvar så jag slipper börja om från noll.

Knäet känns i alla fall bra och stabilt. Däremot verkar vädret bli ostadigt till helgen. Typiskt. Får hoppas SMHI har fel. Det är ju ändå några dagar kvar och det kan ju vara svårt att förutspå vädret så långt i förväg. Har för mig jag läste i någon tidning att varannan till var tredje väderprognos blir fel.

Det går väl an om det är mulet och lite småkyligt. Men regn eller åska vore riktigt trist. Då får vi kanske hitta på något annat att göra istället.

Spela inte golf när det åskarNär det åskar ska man absolut inte bege sig ut på en golfbana. På Svenskgolf.se finns en bra artikel om hur man bör agera om man är ute och spelar och åskovädret slår till. Kolla den.

Själv är jag livrädd för åska och har den största respekt för vädrets krafter. Att stå ute på öppet fält och utgöra högsta punkt under ett åskoväder skulle kännas väldigt skrämmande, så det kommer jag försöka undvika så långt det är möjligt.

Kan också tipsa om svenska golfförbundets youtubekanal. Där har de lagt upp regelguider så att man kan fräscha upp regelkunskaperna inför premiärrundan. Har kollat på några filmer och tyckte det var nyttigt. Tog ju mitt gröna kort förra året så jag har ju inte flera års erfarenhet och kunskap lagrad.

Apropå förra året. Kommer ni ihåg att jag köpte så mycket utrustning? Här skrev jag till exempel om bagen och golfbollarna jag köpt. I år har jag inte införskaffat någonting. Inte en endaste liten peg har jag köpt! Men jag är lite köpsugen. Vill ha en bra golfkeps! Undrar vad barnen skulle tycka? De kanske skulle tro jag fått en ålderskris..

Å andra sidan är de rätt övertygade om att jag hamnat i en för tidig 50-årskris sedan de fick reda på att jag bloggar :)