Ser fram emot sommar-OS i Tokyo och att spela golf

golfbanaGissa om jag är glad att jag började spela golf. Under rådande omständigheter har golfen blivit ett ovärderligt nöje. Ett andningshål där åtminstone nästan allt är som det brukar. Att kunna ägna sig åt något som känns nästan som vanligt under den här perioden har varit så skönt. Lider verkligen med alla som mer eller mindre tvingats sluta med sina
hobbies det här året. Förhoppningsvis har dock många hittat nya fritidsaktiviteter. Kanske har man börjat med en hobby man aldrig kommit till skott med tidigare eller en aktivitet man inte tänkt på förut.

Om jag inte redan hade börjat med golf tidigare så är jag ganska säker på att jag hade gjort det under det här året. Är du sugen på att börja med golf så kan jag tipsa om att det går att ta grönt kort online. Priserna är dessutom överkomliga enligt mig. Jag har dock inte testat det själv så jag vet inte hur kurserna är.

Snart dags för Sommar-OS

Nu går vi förhoppningsvis mot ljusare tider i alla avseenden. Snart kanske livet återgår lite mer till det normala och snart kommer värmen och solen igång på allvar så att man kan vara ute på banorna mer och mer. I juli är det dessutom äntligen dags för sommaros i Tokyo, aldrig har väl ett OS känts mer efterlängtat för min del. Nu när de stora idrottsevenemangen kommer igång skänker det lite hopp om att allt är på väg åt rätt håll.

Några golfspelare har inte tagits ut till den svenska truppen ännu eftersom kvalificeringsperioden för golfen inte är slut än. På sommaros.se kommer du att kunna läsa om vilka spelare som tagits ut i den svenska OS-truppen när den är klar.

Under det senaste olympiska sommarspelet, OS i Rio 2016, representerades Sverige av Henrik Stenson och Anna Nordqvist. För Stenson gick det lysande och han spelade hem ett silver efter att ha slutat tvåa bakom Julian Rose. Som jag förstår det har bägge chans att ta sig även till OS i Tokyo. Men vi får se hur det blir.

Padel det hetaste just nu?

En sport som har blivit väldigt trendig det senaste året är padel. Man kanske skulle prova! Börjar bli lite nyfiken och precis som golf så går det att spela utomhus om man önskar vilket gör det till en perfekt sport i dessa tider.

Med tanke på hur populärt padel har blivit så skulle det inte förvåna mig om det blir en OS-sport framöver om intresset håller i sig. Hoppas inte den knuffar ut golfen från programmet bara.

Vilka sporter tror ni att vi kommer få se i de olympiska spelen framöver och vilka hade ni önskat fanns?

Golfsommar

I år planerar jag och maken för en lugn golfsommar där vi tar allt som det kommer. Så mycket mer än så har vi inte planerat. Skönt det också på sitt sätt.