Trasig klubba och krokodiler

Jahapp, då har man haft sönder sin första golfklubba då. Och den var inte ens min så nu är jag skyldig en väninna en pitching wedge. Jag kom utanför banan och trodde att jag skulle nå till green med pitchen och slog i en sten jag inte såg och fiberskaftet gick av på klubban. Som tur var så var det ingen speciell klubba för min kompis, hade ju inte varit roligt om det var hennes turklubba eller något annat speciellt.

Förutom att det känns jobbigt att ha sönder någon annans grejer så kändes det rätt jobbigt att misslyckas så totalt att en klubba gick sönder. Men nu har jag bestämt mig för att skaffa egna klubbor, vill inte ha sönder någon annans utrustning igen. Jag trodde golfklubbor var oförstörbara, men tydligen inte.

Just nu är jag lite trött på golf, men hittade ett kul klipp på youtube med andra golfare som också misslyckats och då kändes det faktiskt lite bättre igen. En del hade dessutom rätt hett temperament som jag själv, men det ser rätt läskigt ut när de slänger golfklubbor hej vilt omkring sig. Det skulle jag nog inte våga, tänk om man skulle träffa någon annan!

Du kan se klippet här:

En sak som är bra med det där klippet som visar hur de misslyckas, det är att man verkligen ser hur svår sporten är. När proffsen spelar och hela tiden slår bra så ser det så enkelt ut, när det går mindre bra så förstår man hur svårt det är och att de verkligen gör en prestation ute på banorna.

Jag hittade ytterligare ett kul klipp med golftema. Detta klipp visade hur olika djur har ställt till det under stora tävlingar. Roligast var när en leguan puttade omkring en boll på banan, ett annat kul inslag var när en fiskmås gjorde ungefär samma sak innan den bestämde sig för att ta bollen i näbben och flyga iväg. Den lyckades faktiskt komma upp i luften men tappade bollen mitt i en damm.

I klippet fanns också inslag med alligatorer/krokodiler på golfbanan. Det tyckte jag verkade läskigt. Tänk att man står nära en damm och ska slå och så kommer en alligator bakifrån och äter upp en! Man måste ju ha någon med sig som står och vaktar om man ska spela på vissa banor verkar det som. Tyckte inte alls det verkade särskilt kul eller trevligt så jag är glad att jag bor i Sverige där det sällan lurar några alligatorer i golfdammarna.

Det gav mig också en tankeställare på vart jag kan tänka mig att åka på golfresor! Jag kommer definitivt inte vilja boka en resa till något ställe där det finns risk att stöta ihop med en krokodil eller alligator. Tyvärr eliminerar ju det en hel del resmål som annars hade varit kul att besöka så jag hoppas att jag kan få med maken dit ändå även om det inte blir någon golf!

Florida är i alla fall definitivt uteslutet som resmål om vi ska spela golf. Har googlat lite och sett en hel del skräckinjagande bjässar på golfbanor i just Florida.

Rio de Janeiro verkar också helt uteslutet. Läste en artikel om att både alligatorer och vattensvin kan ställa till problem på golfbanan under sommar-OS som spelas i augusti i år. Ja du läste rätt! För första gången på evigheter så blir golf en OS-sport och man kommer spela på en helt nygjord golfbana. Du kan läsa mer om både Rio-OS och golfbanan här.