Vänskapsrundan avklarad

golfrunda med vännerNu har vi varit ute på golfrundan med våra vänner. Det gick faktiskt helt okej och det var jättetrevligt att spela tillsammans! Så nu ser jag fram emot när vi ska ner och spela med några släktingar.

Vi har inte kapat mina klubbor än, vi diskuterade det en del när vi var ute på banan och vi har nog kommit fram till att det nog blir bäst att korta ner klubborna lite. Så nu blir det fokus på det ett tag, hur mycket ska vi korta ner och så vidare.

Nu är jag lite nervös för att det kommer bli en ny invänjningsperiod med de kortare klubborna. Men jag hoppas inte det utan att det istället kommer kännas super och att jag kommer spela bättre än någonsin såklart!

Jag har beställt några dussin med rosa/lila golfbollar också att testa. Köpte både de billigare från Pinacle och de lite dyrare från Bridgestone så får vi se om de är något att ha. Jag tror inte jag kommer märka någon större skillnad om jag ska vara ärlig med tanke på hur dålig jag är på golf. Ibland undrar jag vad jag gett mig in på, om jag inte tagit mig vatten över huvudet och att jag kommer bli grymt besviken när jag inte lyckas komma ner i handicap som jag vill.

Det kanske inte var så smart att väcka den där tävlingslusten till liv i alla fall… Men jag får trösta mig med att motionen i alla fall är bra. Känner redan att jag har fått bättre kondis och styrka. Att bära omkring på den där 10 kilosbagen är ju inte helt enkelt. Köpte ju en bag med tillhörande vagn, men jag känner att det är lite fuskigt att använda vagnen om det inte är absolut nödvändigt på grund av regn/värme/skada.

ResetankarNej, nu ska jag börja göra lite research och se om det finns något lämpligt resmål för en kombinerad golf- och solsemester utan krokodiler i golfdammarna! Kanske vore det en bra idé att tajma in resan med herrarnas fotbolls-VM 2018? Då ska mästerskapet spelas i Sochi och där finns en nyöppnad golfbana. Tills dess har jag kanske blivit lite bättre också och kan få ut mer av resan.

Jag ser verkligen fram emot VM och hoppas att det kommer bli lika intressant som sist när det spelades i Brasilien. Lite svalare väder vore ju i och för sig rätt bra så att spelarna inte behöver få värmeslag. Jag vågar knappt tänka på hur det ska gå när Qatar ska arrangera världsmästerskapet 2022 med tanke på värmen. Vad jag har förstått är det inte heller längre helt säkert att de kommer få arrangera mästerskapet på grund av värmen, men det återstår att se.

Jag kommer följa allt inför fotbolls-VM via den här sidan för att hålla mig uppdaterad.