Egendesignade golfbollar – present till golfare

Designa din egen golfbollOm du har en golfare i bekantskapskretsen (vilket nästan alla har!) så kommer här några presenttips och saker som är bra att tänka på när man ska ge bort golfpresenter.

Första tipset är att tänka på att det är skillnad mellan golfbollar och golfbollar. Olika bollar har olika egenskaper som passar olika spelare. Försök därför lista ut vad din vän brukar använda och vilka bollar denne uppskattar. Har du ingen möjlighet att ta reda på detta kan du ta hjälp av personalen i golfbutiken, de brukar vara kunniga och kan med lite enkla frågor guida dig till ett bra val. Men spar kvitto så att mottagaren kan byta ut bollarna om det skulle bli alldeles fel i alla fall!

Personliga golfbollar är något jag själv skulle uppskatta som golfare. Det skulle underlätta spelandet eftersom det är enkelt att hålla reda på vems boll som är vems och dessutom blir bollarna finare och roligare. Presenten blir dessutom extra rolig eftersom givaren lag ner tid och tanke på gåvan för att den ska passa.

Hos de flesta måste man tyvärr beställa väldigt många golfbollar om man vill ha dem med specialtryck. Men det finns undantag.

Hos märket Vice golf som enbart säljer bollar över nätet, i alla fall sist jag läste något, så kan man beställa personligt designade bollar. Minsta beställning är 12 bollar och man kan få dem antingen med text, foto eller logga/bild. Alla bollar kommer tryckas med samma bild. De har också några färdiga bilder du kan välja mellan om du inte har någon egen du vill trycka.

Hos Vice Golf finns flera olika bollmodeller att välja mellan så de flesta borde hitta en boll med de egenskaper de söker. Eftersom Vice Golf bara säljer över nätet kanske din vän aldrig har testat dessa bollar förut, vilket också kan vara kul då denne får prova något nytt.

Ett annat sätt att få egen design på bollarna, det är att rita på dem själv! Det finns speciella mallar man kan lägga över bollen och i hålen fyller man i med tuschpenna. Ett annat sätt är att köpa speciella motivstämplar för golfbollar. Då duttar man på stämpeln på golfbollen och vips har man en mer personlig boll. Allra mest personligt blir det förstås om du själv ritar något direkt på bollen eller låter någon annan konstnärlig person sätta sin prägel på bollarna.

Risken finns dock att mottagaren kommer tycka bollarna är så fina att denne inte vågar använda dem av rädsla för att slå bort dem.

Jag vet också att vissa klubbar ibland har specialkampanjer i samarbete med vissa golfmärken så att man kan beställa golfbollar med egen text på hos golfklubben.

Som du ser finns det många sätt att göra golfbollarna lite mer personliga och det är alltid en bra present med bra bollar till den som spelar golf ofta eftersom de är en förbrukningsvara.

Om du har något mer tips på hur man kan designa sina egna bollar eller vet något mer företag som erbjuder tryck till överkomliga priser så hör gärna av dig och berätta.