HANDIGOLF

Main image

Välkommen till Söderbys Handigolf sektion

År 1991 startade ett projekt med syfte att erbjuda funktionshindrade bättre möjligheter att välja golf som sin sport för rekreation och fritidssysselsättning. Sedan 1997 är golf för funktionshindrade (HandiGolf) integrerad i Svenska Golfförbundets ordinarie verksamhet och målsättningen med projektet har på många sätt införlivats.

Tillgängligheten för funktionshindrade på golfbanor och i klubbhus har förbättrats, även om en hel del återstår. HandiGolfen är idag en naturlig del av Golfsverige med såväl ett nationellt som europeiskt tävlingsutbud för de allra duktigaste spelarna. Som funktionshindrad är golfen en fantastisk källa för att hämta kraft, inspiration och glädje. De spelare som idag deltar i vårt landslag är också våra största inspiratörer och ambassadörer. De kan på ett objektivt och påtagligt sätt visa hur golfen hjälpt dem tillbaka till ett friskare och bättre liv. HandiGolfen och klubbarna har välkomnat dem och visat möjligheterna. Golfen, träningen och spelet, har stärkt deras ego i kampen mot att leva med och övervinna sitt funktionshinder.

Golfbanan är en arena där alla umgås på samma villkor. Alla är utövare och samtidigt betraktare. Alla är golfspelare och det enda som skiljer är handicapet, och ibland även handikappet.

Vi är för närvarande tre aktiva Handigolfare som är medlemmar i Söderby GK och spelar på den svenska Handigolftouren.

Om du har ett funktionshinder och är intresserad av Handigolf så kan du kontakta distriktsansvarig för Uppland: Lars Träff, Söderby GK för mer information, eller besöka Handigolfens egen hemsida: http://handigolf.golf.se

Välkommen i gemenskapen du också!

Citat

Vad har du för handikapp?