Så här ser Söderbys nybörjarkurser ut

Välkommen att ta ditt "gröna kort" på Söderby/Edenhof golfanläggning. Här nedan får du all information du behöver om våra nybörjarkurser.

Kurserna består av en teknikdel och en teoridel.

I teknikdelen är ni normalt max 8 personer (mindre på kurser som går inomhus).

Teknikdelen sköts av en Pro/instruktör från resp. klubb (Söderby eller Edenhof). Oftast är denna del utsträckt några veckor över tiden så att möjlighet finns att träna på egen hand mellan kurstillfällena.

Ibland har vi "intensivkurser" Våra Pron har mångårig erfarenhet av "grönt kort utbildningar" och kommer att ta hand om era svingar, chippar, pitchar och puttar på pedagogiskt och lättfattligt sätt. De är också vana att ta hand om golfare i alla åldrar. Vi kommer dock att försöka genomföra någon eller ett par kurser riktade till enbart yngre blivande golfare.

Spelet i fokus

På vår utbildning ligger givetvis spelet Golf i fokus. Ingen har lärt sig spela
golf i en konferenslokal! Teorin är till stor del förlagd till banan, där eleverna
får spela och teoriutbildare finns med för att hjälpa dom med regelfrågor
som uppstår. Blivande golfare ska ut på banan så snabbt som möjligt och
inte fastna på rangen.

Utbildningens gång
Teknikdelen av utbildningen består av 8 timmar fördelat över 4-5 träffar.
På dessa träffar går vi igenom Långa slag, pitchar, chippar, bunkerslag och
puttning. En del av teorin tas upp under dessa tillfällen.

Teoridelen av kurserna består mestadels av övningar ute på banan, i form
av regelvandringar och eget spel på banan. Vid spelet på banan finns personer med för att hjälpa till med regler och golfvettsfrågor.

Efter kursen
Vi hjälper dig i vidare efter kursen genom:
  • våra faddrar som ställer upp för att du ska ha spelkamrater och som lotsar dig in i klubbverksamheten
  • våra temakurser. Varje år ger vi över 100 temakurser för golfare på alla nivåer. Dessa kurser är gratis för dig första året.
  • egen träning. Missa inte Klubbkortet - vår stora träningssatsning
  • privatlektioner med våra Pros

Övrig information

Tider för teknik- och teoritillfällena framgår av resp. kurs.

Vanliga frågor:
Behöver jag ha med mig klubbor?
Nej du får låna klubbor under hela kursen. I kursen har vi också en utrustningsgenomgång. Kan till och med vara bättre att inte ha köpt klubbor innan kursstart då vi har möjlighet att hjälpa dig att skaffa klubbor som är anpassade till just dig.

Får jag automatiskt "grönt kort" efter att ha genomgått kursen?
Nej kursen ger dig förutsättningarna för att klara kraven för grönt kort. Du ska själv klara av att gå 9 hål på banan på 5 slag i genomsnitt (herrar) och 6 slag i genomsnitt (damer och knattar). Det innebär att du faktiskt kan klara ditt "gröna kort" innan du är färdig med kursen!

Vad händer om jag missar ett kurstillfälle?
Ingen fara alls. Prata bara med din tränare så löser ni det på ett bra sätt. Finns många sätt att ta igen det du missat. Gäller det ett teori/speltillfälle så finns det alternativa sådan. (se resp. kurs)