Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.

Pro Fredrik Almskoug

Pro på Edenhof är sedan -93 Fredrik Almskoug. Fredrik har en gedigen karriär som spelare och tränare där han fått möjligheten att utbilda sig genom hela den sk "svenska modellen"(riksidrottsgymnasium, idrottspluton, landslagsspel, tourproffs, PGA tränare, ET spelarcoach). Han har kategorin av utbildade instruktörer M5 som är max. Vi på Edenhof kan varmt rekommendera våra utbildningar hos Fredrik.

Personligt
Jag började spela golf som 8 åring på Tylösand i Halmstad. Tidigt förstod jag att jag skulle fastna för golfen. Det var roligt och jag älskade miljön runt klubben med positiva människor.

Vad kan jag då göra för din golf? Alla människor är unika och min utmaning är alltid att möta dig på din nivå med dina ambitioner, mål och fysiska förutsättningar för att nå bättre golf. Tillsammans går vi igenom vart du vill komma och hur samt tar fram en plan för hur vi på bästa möjliga sätt skall utveckla din golf.

Jag brinner för sporten golf. Det är underbart att se när 10 öringen trillar ner efter en lektion, när hoppet och glädjen om lägre hcp åter infinner sig hos eleven. Lika härligt är det att se våra medlemmar och gäster skratta och trivas på banan och runt klubbhuset. De har kul med sin golf, de trivs också i miljön.

En liten historia...

När jag insåg att golfen skulle bli mitt kall kom jag in på Sveriges första riksgolfgumnasium i Perstorp. Där lärde jag mig oerhört mycket som spelare och människa.

Ganska snart kom jag med i landslaget där jag spelade i fyra år med killar som Jesper Parnevik, Robert Karlsson, Joakim Heaggman, Per-Ulrik Johansson mfl. Vi hade turen att få delta som amatörer på alla proffstävlingar i Sverige, vilket gjorde att steget till proffs inte blev så stort 1988.

I landslaget fick jag flera uppdrag där mina främsta amatörmeriter blev två andraplater i inofficiella EM och ytterligare en i Tyska öppna mästerskapen.

Efter flera års slit på touren i Europa, Sverige och minitouren i USA så bestämde jag mig för att avsluta min karriär som spelare. Facit fram till -93 blev inte lika bra som ovanstående killar men några andra, tredje och fjärdeplatser på touren kunde jag summera ihop.

Under min karriär som spelare i slutet på -80 talet arbetade jag vintertid med att starta upp en resebyrå tillsammans med en kollega i Florida där jag bodde under vinterhalvåren. Vi hade drygt 1000 kunder som besökte oss varje säsong där jag erbjöd golfskolor tillsammans med hela markarrangemanget. Det var här jag upptäckte att jag upptäckte glädjen med att hjälpa andra människor med sin golf.

Jag gick några tränarrelaterade utbildningar i Florida men lämnade Florida -93 när jag började arbeta som Pro på Uppsala golfklubb under Martin Söderbergs ledning. Samma säsong blev jag erbjuden att börja som headpro på Edenhof vilket jag tog direkt dåEdenhof tillhör en av de 30 bästa banor jag spelat i landet.

Under kommande vinterhalvåren gick jag alla tränarutbildningar som jag kom över för att förkovra mig inom sporten och insåg snabbt att det här med golf blir man aldrig fullärd i oavsett nivå.

För att förbättra mig som människa och instruktör deltager jag på nya utbildningar för att lära mig mer om tekniken, pedagogiken, mentala, fysiken, utrustningen mm.

Det som intresserar mig mest inom yrket är människorna. Alla är vi olika lär oss saker på olika vis. Min största utmaning är att hitta just ditt sätt att för att utveckla din golf. Med stor entusiasm och ett postivt sätt kommer jag tillsammans med dig ta din golf i rätt riktning.

En slogan värd att beakta: Att träna mycket är inte det viktigaste. Det är att träna med kvalité som ger resultat.

Fredrik Almskoug

Banstatus

Hittade inga kalenderposter.

Kontaktuppgifter

Reception/Shop/
Tidsbokning:
018-430 1970
Restaurang: 018-430 1973
Hotell Bokning: 018-430 1977


För fler kontaktuppgifter, se webbsidans sidfot alternativt vår funktionärsförteckning.

Hitta hit

Från Uppsala: Ta väg 55 mot Enköping. Efter ca 8 km, sväng vänster mot Uppsala-Näs. Efter ca 500 m, sväng höger mot Söderby GK, se skylt. Hitta till Söderby

Klubbkortet

Klubbkortet är Söderby/Edenhofs stora breddsatsning för alla medlemmar som ger möjlighet till träningsmöjligheter individuellt eller i grupp till rimliga kostnader. Läs mer

Hitta rätt på hemsidan!

Svårt att hitta det du söker?
Ta då hjälp av vår webbplatskarta för att få en översikt av vår webbplats.
Synpunkter tas också tacksamt emot, kontakta oss här.

866
834
1387