Bra att veta om tävlingar på Söderby

För alla oss medelgolfare som gärna tävlar men nöjer oss med klubbtävlingar finns en del krav, regler och förutsättningar som inte är helt välkända.

De viktigaste är:

På Söderby tillämpar vi SGF:s rekommendationer från Spel- och Tävlingshandboken.
(Finns här som PDF-fil)

På Söderby tillämpar vi ETH (Exakt TävlingsHandicap) på klubbtävlingar.

I Söderbys tävlingsbestämmelser framgår att anmälan är bindande.

Detta innebär att de som är anmälda när anmälningstiden går ut också är skyldiga att betala anmälningsavgiften oavsett om man deltar i tävlingen eller inte.

Ring gärna och meddela om ni inte kan komma. Om tävlingen är övertecknad och vi har en väntelista, kan vi sätta in en reserv. I så fall kommer vi inte att avkräva er någon anmälningsavgift.

Golfbil eller liknande

Under en golftävling är inte persontransportmedel tillåtna (se Spel- och Tävlingshandboken 6.1.4). Hemmaklubbens styrelse har möjlighet att ge tillstånd till användande av transportmedel under tävling. Detta tillstånd skall visas upp för tävlingsledningen i samband med att scorekortet hämtas. För att få ett sådant tillstånd, skall den som önskar använda transportmedel under tävling lämna en ansökan till styrelsen tillsammans med ett läkarintyg som styrker denna begäran.
Ansökan skickas till Söderby Golf AB Söderby Gård 75591  Uppsala, Märkes Jan Högström.

Val av Tee under tävling

Under förutsättning att tävlingsbestämmelserna medger val av tee enligt Spel- och Tävlingshandboken 5.1.15, är det möjligt att välja annan tee än den "normala".
  • Herrar och damer i handicapgrupp 1 kan välja vit resp blå tee och erhåller slag enligt slopetabellen motsvarande denna tee.
  • Herrar 75 år och äldre samt pojkar 12 år eller yngre med officiellt hcp har rätt att väja spel från grön tee. Antal slag framgår av slopetabellen.
  • Herrar oavsett ålder med stor funktionsnedsättning kan på hemmaklubben tillåtas att välja grön tee. För att få detta tillstånd skall ansökan tillsammans med läkarintyg lämnas till kubbens styrelse.
Vid de flesta av Söderbys klubbtävlingar är det möjligt att välja tee enligt ovan, vilka framgår av tävlingsinformationen på golf.se.

Man kan bli bestraffad för långsamt spel under tävling.

Det är inte tillåtet med någon längre rast under tävling. Det finns inte någon rättighet att ta paus under tävling, men om det inte påverkar spelordning och speltempo, är det OK att ta en kortare paus vid kiosken efter 9 hål.

Vi önskar alla en trevlig golfrunda.

Söderby i juni 2009/ uppdaterad februari 2011