Sesam

Söderby, Edenhof, Samarbete för Allas Möjlighet till golf SESAM är det namn Söderby Golf gett den satsning som inleddes under 2007 med syfte att stärka rekrytering och skapa möjligheter för fler att spela golf.

I tider då golfen på många håll har problem med neddragningar i verksamheten vill Söderby Golf gå motsatt väg med en offensiv verksamhet där man vänder sig utåt för visa på möjligheterna med golfen för fler människor.

Under 2007 inleddes detta arbete via:

Skolsamarbete:

• Prova på golf för tre grundkolor
  • Friluftsdag för Eriksbergsskolan
  • Grönt kort kurser samma elever
  • Prova på golf för ILU

Handigolfaktiviteter :

• Arrangerande av europatourtävling inom handigolfen i augusti
  • Prova på golf tillsammans med Barn- och vuxenhabiliteringen vid LUL
  • Samarbetsdiskussioner med Barn- och vuxenhabiliteringen och Söderby Golf

Målsättningen 2012

Målsättningen för 2012 är att fortsätta arbetet från tidigare år

Vad gäller HandiGolf skall:

Tillsammans med barn- och vuxenhabiliteringen och Söderby Golf genomföras nedanstående aktiviteter :
  • Prova-på-aktiviteter
  • Regelbundna träningar för nybörjare som vill ta steget från Prova-på-golf Anpassad Grönt-kort-kurs
  • Utöka tillgången till hjälpmedel anpassad för golfspel
  • Bidragsansökan för ovanstående som planeras genomföras i projektform
  • Ett lag delta i distriktsmatchspel. Uppmärksamma framstående prestationer av unga HandiGolfare i Uppland
  • Erbjuda träningsmöjligheter för tävlande HandiGolfare i Uppland
Under dessa satsningar avser Söderby Golf att arbeta för att anpassa anläggningarna för funktionshindrade.
I samband med detta har en grupp tillsats under ledning av Kim Holm att se över vilka anpassningar som krävs vid såväl befintliga anläggningar som vid nybyggen.

Vad gäller skolsatsningen skall:

• Ett samarbete med Ramstaskolan inledas
  • Regelbundna träningar för knattar (upp till 12 år) erbjudas
  • Tillsammans med utvalda skolor erbjudas regelbundna träningar
  • Grönt kort kurser erbjudas till subventionerade priser till dessa elever
  • Friluftsdagar genomföras
  • Särskilda rekryteringsinsatser genomföras i samband med dessa aktiviteter
  • Prova på golf genomföras för ILU (Institutionen för lärarutbildning)
  • Samarbete med Celsiusskolans golflinjer fördjupas
Finansiering av ovanstående beräknas att på kort sikt kunna genomföras via Söderby Golfs egna satsning på heltidsanställda tränare och idrottsansvarig, men också via ett aktivt arbete med bidragsansökningar. På längre sikt beräknas arbetet kunna finansiera sig självt via ett ökat medlemsantal.

För Söderby Golf
Åke Widell/Kim Holm