Tävlingsregler och speltillfällen

9-rundan är en tävling för veteraner som vill lära sig mer om olika spelsätt och som vill tävla i golf under trivsamma former. Tävlingen är öppen för klubbens damer ( 50+) och herrar (55+).

Ingen handicapgräns - klubbhandicap gäller.

SPELPROGRAM

Spelform
Singelspel, poängbogey
Singelspel, slaggolf
Greensome* poängbogey. Endast järnklubbor tillåtna!

Sommaruppehåll

Spelform
13 aug
Singelspel, poängbogey
20 aug
Foursome*, poängbogey med lottade lag
3 sept
Singelspel, slaggolf
17 sept

* Spelformer

• Greensome: Båda spelar ut var sin boll, därefter väljer laget vilken boll de skall spela vidare på. Spelarna slår vartannat slag tills bollen har hålats ut.
  • Foursome: Spelarna slår ut från varannan TEE och spelar därefter vartannat slag tills bollen har hålats ut.
  • Scramble: Alla spelare i laget slår ut var sin boll. Därefter väljs en boll med bästa läge varifrån hålet spelas vidare. De övriga spelarna placerar sina bollar inom ett scorekort och slår sina slag. Därefter väljs boll med bästa läge på samma sätt som ovan och spelet går vidare tills någon spelare i laget har slagit bollen i hål. Då tar de övriga upp sin boll.
  • ”Närmasttävling” på hål 3 vid varje speltillfälle med singelspel.
Vi spelar på onsdagar med samling vid kiosken klockan 08.30 för lottning och genomgång av eventuella frågor. Kanonstart sker klockan 09.00.
Prisutdelning genomförs vid samlingen efter varje speltillfälle. Vinnare måste vara närvarande för att få pris.

TÄVLINGSREGLER

• Herrar spelar ut från Gul tee och damer från Röd tee. Herrar 75 år och äldre kan välja att spela tävlingen antingen från Gul tee eller från Röd tee.
  • Poängberäkning vid singelspel: 1=30p, 2=25p, 3=20p, 4=15p, 5=12p, 6=10p, 7=9p, 8=8p, 9=7p, 10=6p, 11=5p, 12=4p, 13=3p, 14=2p och 15=1p.
  • Vid lika score gäller, i första hand spelhcp, i andra hand matematiska metoden.
  • Scorekortet skall efter varje tävling omgående signeras och lämnas in till tävlingssekretariatet.
  • Vid singelspel (poängbogey, slaggolf): SHC enligt slooptabell. Vid slaggolf max 5 slag över hålets par.

Slutsegrare i Singelspel utses efter resultat på de 4 deltävlingarna.
Pris delas ut till segraren eller segrande lag vid varje deltävling. Dessutom delas lottade priser ut.

Tävlingssekretariat:

Tävlingsledare: Per Ololf Lindh tillsammans med Ronny Jansson, Maj Lindvall och Ingelie Jonsson