Tävlingsbestämmelser och spelprogram 2014

Tävlingen är öppen för Damer 50+ samt Herrar 55+ i anläggningen GolfUppsala

Vi spelar växelvis på 2 banor, totalt 6 deltävlingar med ”Kanonstart” kl 09.00.

Nytt för i år - samtliga deltävlingar spelas med 2 klasser,
Klass A - Slaggolf & Klass B - Poängbogey.
Antal tävlande är begränsat till max 96 st (kan eventuellt utökas beroende på intresse) med högst Hcp 36,0.

För deltagande krävs, att man, oavsett Medlemskapstyp, har erlagt årsavgift för 2014 och erlägger en anmälningsavgift på Kr 325.- (+ Kr 500.- för 9-hålsmedlemmar), som gäller för samtliga 6 deltävlingar samt deltagande i Matchstegen.

Vid anmälan, anger man vilken Klass man vill deltaga i och om man vill deltaga i Matchstegen (Deltagarantal begränsat till 32 st, kan event. utökas beroende på intresse).
OBS! Ingen anmälan via ”Golf.se” eller ”Hemsidan”.

Bekräftelse på anmälan kommer med E-post via GIT-systemet.

Spelprogram:

DatumBanaTävlingsledare
5 maj Edenhof Bo Leo/Tommy Lindh
19 maj Söderby Bjarne Sandgren/Jörgen Rydqvist
2 juni Edenhof Bo Leo/Tommy Lindh
16 juni Söderby Bjarne Sandgren/Jörgen Rydqvist
4 aug Edenhof Bo Leo/Tommy Lindh
18 aug Söderby Bjarne Sandgren/Jörgen Rydqvist

Tävlingsbestämmelser:

Den som inte kommer till start, utan att i rätt tid (senast onsdag före speldag), via E-post i första hand, föranmält sin frånvaro, kommer att uteslutas från lottningen till nästkommande deltävling.

Med anledning av sent inkomna återbud, kan vi tvingas ändra startordning för vissa deltagare, för att fylla ut till jämna ”4- bollar”, så att spelet flyter bättre.

Alla hcp är uppdaterade enl. senaste registreringen i GIT. Var vänlig meddela vid start, om detta inte stämmer överens med uppgifterna på scorekortet.

Tees:
Söderby Klass A: Herrar/Guld60, Damer & H75/Blå54, Klass B: Herrar/Blå54, Damer & H75/Grön48
Edenhof Klass A: Herrar/Gul, Damer & H75/Röd, Klass B: Herrar & Damer/Röd

Golfbil får endast användas mot uppvisande av giltigt läkarintyg och det är inte tillåtet att transportera medtävlare och/eller dennes golfutrustning.

Det åligger varje spelare att kontrollera, inför varje deltävling, att en klubba är tillåten enl. reglerna. Regel 4 i Regelboken reglerar påföljd, om otillåten klubba använts eller bara medförts.

Scorekortet skall, efter varje tävling, omgående signeras och lämnas in till tävlingsledningen, som registrerar resultatet i GIT, där justering av hcp sker automatiskt.

Resultatredovisning:
Slutresultatet baseras på de 4 bästa deltävlingarna av totalt 6.

Klass A: Ackumulerad "nettoscore"
Klass B: Poängberäkning (Preliminär, beroende på antal deltagre i klassen)

1=60, 2=45, 3=40, 4=35, 5=30, 6=25, 7=20, 8=15, 9=10, 10=8, 11=6, 12=4, 13=3, 14=2, 15=1. (Totalt 304 poäng)
För samtliga deltävlingar gäller att det endast får vara en spelare på platserna 1-15. (Särskiljning ”Matematiska metoden” d.v.s., i första hand Spelhcp, i andra hand Sista 9, i tredje hand Sista 6, osv.)

Priser delas ut vid varje deltävling samt till de bästa spelarna totalt (på Banketten).
OBS! Pristagare skall personligen, eller genom närvarande ombud (i förväg utsett och meddelat till tävlingsledningen), hämta sitt pris vid samtliga prisutdelningar, inkl.prisutdelningen på avslutningsbanketten.

Veterankommittén